Hoeveel kunt u besparen?

Bespaar energie met jouw eigen zonnepanelen: Duurzaam en slim!

Zonne-energie wordt efficiënt omgezet in elektriciteit door middel van zonnepanelen

Word je eigen duurzame energieleverancier met zonnepanelen (PV-panelen)! Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit door het licht van de zon op te vangen en om te zetten naar stroom. Net als windenergie en waterenergie, is zonne-energie een groene energiebron die praktisch onuitputtelijk is en duurzame stroom levert. Zelfs in Nederland, waar we gemiddeld 4,38 uur zonlicht per dag hebben, zijn zonnepanelen zeer geschikt. Bovendien wordt het hier steeds zonniger, waardoor ze nog aantrekkelijker worden!

De populariteit van zonnepanelen neemt toe, mede doordat de aanschafkosten de laatste jaren zijn gedaald. Ze bestaan uit twee cellen gemaakt van materiaal dat stroom geleidt wanneer er licht op valt. Om het maximale zonlicht op te vangen, worden zonnepanelen meestal naar het zuiden gericht en in een hoek van 36 graden geplaatst. Zodra de zon op de zonnecellen schijnt, ontstaat er een elektrische stroom tussen de positieve en negatieve lading, die gelijkstroom wordt genoemd.

Maximaliseer je zonne-energie met Enphase micro-omvormers: Optimaal rendement voor je zonnepanelen!

Micro-omvormers zijn geavanceerde apparaten die in zonne-energiesystemen worden gebruikt. In tegenstelling tot traditionele string-omvormers wordt bij elk zonnepaneel in het systeem een individuele micro-omvormer geplaatst. Dit betekent dat elk zonnepaneel afzonderlijk wordt omgezet naar wisselstroom (AC), de vorm van elektriciteit die we in onze huizen gebruiken.

  1. Optimale Prestaties per Zonnepaneel: Het belangrijkste voordeel van micro-omvormers is de optimalisatie van de prestaties van elk afzonderlijk zonnepaneel. Hierdoor is het systeem minder gevoelig voor schaduw of storingen van één paneel, wat de algehele energieopbrengst verbetert.

  2. Minimale Impact bij Schaduw of Storing: In tegenstelling tot traditionele string-omvormers beïnvloeden micro-omvormers alleen het paneel waarop schaduw valt of waar zich een storing voordoet, zonder de prestaties van andere zonnepanelen te beïnvloeden.

  3. Geavanceerde Monitoring op Paneelniveau: Micro-omvormers bieden geavanceerde monitoring en bewaking op paneelniveau. Via een bijbehorende app of online dashboard kunnen gebruikers in realtime de prestaties van elk zonnepaneel volgen. Problemen met specifieke panelen kunnen snel worden geïdentificeerd en opgelost, waardoor de betrouwbaarheid en efficiëntie van het zonne-energiesysteem toenemen.

Kortom, door alleen micro-omvormers te gebruiken, profiteer je van innovatieve technologie die zonne-energiesystemen optimaliseert, de prestaties verbetert en zorgt voor betere monitoring op paneelniveau.

Het brein achter de zonnepanelen

Een zonnepanelen gateway fungeert als het centrale brein van je zonne-energiesysteem. Ontdek waarom dit essentieel is voor effectieve communicatie en controle over je energieproductie.

1. Realtime Monitoring: Inzicht in Prestaties
Met realtime monitoringtools kunnen huiseigenaren hun energieproductie en -verbruik nauwkeurig volgen. Leer hoe deze gegevens je helpen om de prestaties van je zonnepanelen in de gaten te houden en eventuele problemen snel op te lossen.

2. Energieoptimalisatie: Slim Beheer
Ontdek hoe zonnepanelen gateways geavanceerde energiebewakings- en beheerfuncties bieden. Leer hoe je de energieproductie kunt optimaliseren en maximaal rendement uit je zonne-energiesysteem kunt halen.

3. Voordelen voor Huiseigenaren
In deze sectie bekijken we de voordelen van het gebruik van zonnepanelen gateways en monitoring voor huiseigenaren. Van volledige controle over je duurzame energievoorziening tot het maximaliseren van je investering in zonne-energie.

Conclusie
Zonnepanelen gateways en monitoring spelen een sleutelrol in het succesvol beheren van je zonne-energiesysteem. Met het juiste inzicht en beheer kun je niet alleen genieten van groene energie, maar ook het meeste halen uit je investering in een duurzame toekomst.

Veel gestelde vragen

Heb je nog meer vragen of zit je vraag er niet tussen? Neem contact op

Met de huidige lagere prijzen en een snelle terugverdientijd van gemiddeld 10 jaar, bieden zonnepanelen een rendabele keuze voor de lange termijn. Verminder je afhankelijkheid van energieleveranciers en bespaar op energiekosten. Investeren in zonnepanelen is nu zelfs lucratiever dan traditionele spaarrekeningen!”

“Ontdek de voordelen van zonne-energie: Gratis, ecologisch, veilig en schoon! Met zonnepanelen draag je positief bij aan het milieu en geniet je van een schone leefomgeving. Bespaar op jaarlijkse energiekosten en verhoog de waarde van je woning. Maak je woning duurzamer met een hoger energielabel en minimaliseer je afhankelijkheid van energieleveranciers. Profiteer van onderhoudsvrije zonnepanelen met een levensduur van minimaal 25 jaar. Ontdek nu alle voordelen van zonne-energie!”

Een micro-omvormer is inderdaad over het algemeen efficiënter dan een string-omvormer. Dit komt omdat een micro-omvormer elk zonnepaneel afzonderlijk omzet in elektriciteit, terwijl een string-omvormer een hele string of reeks van panelen tegelijk omzet. Hierdoor kunnen er verschillende redenen zijn waarom micro-omvormers efficiënter zijn dan string-omvormers:

  1. Optimale werking van elk zonnepaneel: Een micro-omvormer maakt het mogelijk dat elk zonnepaneel in een systeem afzonderlijk wordt geoptimaliseerd en gecontroleerd. Dit betekent dat elk paneel op zijn eigen maximale efficiëntie kan werken, zelfs als andere panelen in de string in de schaduw staan, vervuild zijn of anderszins minder goed presteren. Hierdoor kan het hele systeem als geheel beter presteren dan met een string-omvormer.

  2. Meer flexibiliteit: Doordat elk paneel afzonderlijk wordt geoptimaliseerd en gecontroleerd, is er meer flexibiliteit in het ontwerp en de installatie van zonnesystemen met micro-omvormers. Panelen kunnen bijvoorbeeld in verschillende oriëntaties en hellingshoeken worden geplaatst, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties van het systeem.

  3. Betere monitoring: Een micro-omvormer maakt het mogelijk om elk paneel afzonderlijk te monitoren en te controleren op prestaties en eventuele storingen. Dit betekent dat eventuele problemen snel kunnen worden opgespoord en opgelost, waardoor het systeem als geheel beter blijft presteren en de levensduur wordt verlengd.

  4. Meer veiligheid: Een micro-omvormer werkt op een lagere spanning dan een string-omvormer, waardoor er minder risico is op elektrocutie of brand. Bovendien zorgt de afzonderlijke omvorming van elk paneel ervoor dat er minder spanning op het dak staat, wat de veiligheid van de installatie verder verhoogt.

Kortom, een micro-omvormer biedt verschillende voordelen ten opzichte van een string-omvormer, waardoor het over het algemeen een efficiëntere keuze is voor de omzetting van zonne-energie in elektriciteit.

Het is verstandig om een 3-fase groepenkast te installeren wanneer u een PV-systeem gaat aanschaffen vanwege de hogere capaciteit en het betere balanceren van de belasting.

Een 3-fase systeem heeft drie afzonderlijke stroomcircuits die de elektriciteitsbelasting over de drie fasen verdelen. Dit betekent dat de belasting gelijkmatiger wordt verdeeld dan bij een enkelfasig systeem, wat kan leiden tot een betere werking en een langere levensduur van het PV-systeem.

Bovendien biedt een 3-fase systeem een hogere capaciteit dan een enkelfasig systeem, wat betekent dat u meer zonnepanelen op uw dak kunt installeren en meer energie kunt opwekken. Dit kan vooral handig zijn als u van plan bent om in de toekomst meer panelen te installeren.

Tot slot biedt een 3-fase systeem ook meer flexibiliteit bij het gebruik van grote huishoudelijke apparaten, zoals airconditioners en elektrische auto-opladers. Deze apparaten hebben vaak meer stroom nodig dan een enkelfasig systeem kan bieden, wat kan leiden tot overbelasting en storingen.

Kortom, een 3-fase groepenkast is de beste keuze als u een PV-systeem gaat installeren vanwege de hogere capaciteit, betere belastingbalans en meer flexibiliteit bij het gebruik van grote huishoudelijke apparaten.

Wist u dat met eenzonnepanelen systeem uw energielabel met 1 of 2 stappen kunt verbeteren? Zo kunt u bij voorbeeld van een energielabel C naar een label B of zelfs A. Het daadwerkelijke effect van zonnepanelen op het energielabel van een pand is afhankelijk van een aantal factoren.

De aanvraag voor het verzwaren van de hoofdaansluiting in uw groepenkast kunnen wij voor u indienen bij uw netbeheerder,de kosten die hieraan verbonden zijn worden rechtstreeks vanuit de netbeheerder naar u, als eindklant, doorgestuurd.

Mocht u de aanvraag zelf willen indienen dan is dit ook mogelijk.Mocht u gebruik willen maken van onze groepenkast verzwaringsservice, dan zullen wij de kosten opvragen bij uw netbeheerder en deze zullen wij vervolgens met u delen alvorens akkoord te geven op het verzwaren.

Een string omvormer en een micro-omvormer zijn beide apparaten die worden gebruikt in zonne-energiesystemen om de gelijkstroom (DC) stroom die door de zonnepanelen wordt geproduceerd om te zetten in wisselstroom (AC) stroom die kan worden gebruikt in huishoudelijke en commerciële toepassingen.

Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten omvormers is hoe ze werken en waar ze zich bevinden in het zonne-energiesysteem.

  • String omvormer: Een string omvormer wordt meestal op een centrale locatie geplaatst en is verbonden met meerdere zonnepanelen. Dit wordt gedaan door de zonnepanelen in serie aan te sluiten op een string. De string omvormer zet vervolgens de DC-stroom van de hele string om in AC-stroom.

  • Micro-omvormer: In tegenstelling tot de string omvormer, wordt een micro-omvormer op elk zonnepaneel bevestigd en zet deze de DC-stroom van elk afzonderlijk paneel om in AC-stroom. Dit betekent dat elk paneel afzonderlijk wordt geoptimaliseerd en dat eventuele schaduw die op één paneel valt, niet het vermogen van het hele systeem zal beïnvloeden.

Kort gezegd, een string omvormer is geschikt voor installaties met een groot aantal zonnepanelen en een ononderbroken blootstelling aan de zon gedurende de dag. Een micro-omvormer is ideaal voor installaties met schaduwproblemen, omdat elk paneel afzonderlijk wordt geoptimaliseerd en niet afhankelijk is van de prestaties van de andere panelen in de reeks.

Wij werken samen met elektriciens die lid van: